Startco program – potpore za nabavu IT opreme i izradu prve web stranice

     U NN 97/15 objavljen je program “STARTCO – realiziraj vlastitu poslovnu ideju”, putem kojeg će poduzetnici – početnici moći dobiti novčane potpore za nabavku informatičke opreme i izradu internetske stranice. Program je pokrenulo Ministarstvo poduzetništva i obrta, u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).
Potpore su namijenjene fizičkim osobama koje planiraju osnovati vlastiti gospodarski subjekt (obrt ili trgovačko društvo) te poduzetnicima koji su osnovali gospodarski subjekt u protekla 24 mjeseca.
ŠTO možete sa ovim potporama? Imate tri opcije:
1. VAUČER 1 – izrada prve internetske stranice – maksimalno 4.000,00kn
2. VAUČER 2 – nabavka IT opreme (može se koristiti za nabavu sljedeće dugotrajne imovine: računala (osobna i pokretna računala), pisači, računalni programi, fax uređaji, multifunkcionalni uređaji (printer/fax/kopirke), kopirni uređaji i licence) – maksimalno 4.000,00 kn
3. VAUČER 1 i VAUČER 2 –  za nabavu IT i izradu web stranice – maksimalno 8.000,00 kn
ZAŠTO ova napomena „maksimalno“’ Pa iz jednostavnog razloga. Ako , npr. računalo koje planirate kupiti sa vaučerima ima cijenu 3.500,00kn, dobiti ćete toliko. Ali ako mu je cijena 7.000,00 kn, dobiti ćete 4.000,00 kn.
KAKO ćete dobiti ove novce? Potpora se isplaćuje jednokratno na poslovni račun osnovanog subjekta malog gospodarstva. Sredstva iz potpore ne mogu se isplatiti na blokirani poslovni račun.
Više o samom projektu, uvjetima i načinu ostvarivanja potpore, kao i on-line prijava za ove potpore dostupno je na web stranici: Startco

U proračunu Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osigurano je ukupno 8.000.000 kuna za dodjelu ove potpore.

Ukoliko ste i Vi među onima kojima je potpora namijenjena, a planirate izradu prve vlastite web stranice i / ili nabavu informatičke opreme, ovo je zgodna prilika za iskoristiti.